Budapesten rendezik 2021. május 6‒8. között RefoRC tizedik éves konferenciáját az MTA BTK Lendület Hosszú Reformáció Kelet Európában 1500‒1800 Kutatócsoport és a RefoRC szervezésében, amelynek központi témája a hosszú reformáció és a kora újkori kereszténység.

 

10thannualreforcconferencevisualA hosszú reformáció koncepciója az 1990-es években jelent meg a reformációtörténeti szakirodalomban, azzal a céllal, hogy új megközelítések érvényesüljenek a reformációkutatásban, valamint a kutatók az eddigi eredményeket eltérő szempontok szerinti interpretációnak vessék alá. A konferencia egyrészt korszakfogalomként kívánja értékelni a hosszú reformációt, másrészt több évszázadra kiterjedő folyamat részeként értelmezni a reformációt alakító kulturális, társadalmi és teológiai jelenségeket.

A konferenciára a szervezők 20 perces előadásokat várnak, amelyek témája kapcsolódhat a hosszú reformációhoz, vagy általánosabban a kora újkori kereszténységhez. A rezüméket a következő regisztrációs felületen lehet elküldeni 2021. március 1-igRegistration Form Tenth Annual RefoRC Conference 2021.

A konferencia időpontja: 2021. május 6‒8.

Regisztráció: 2021. május 5-ig

A konferencia helyszíne: Bölcsészettudományi Kutatóközpont (1097, Budapest, Tóth Kálmán u. 4.)

Konferenciafelhívás és további részletek: Tenth Annual RefoRC Conference