Hírek

A Lendület Kutatócsoport támogatásával, a Reciti Kiadó gondozásában jelent meg Csepregi Zoltán evangélikus lelkészeket feldolgozó adattárának bővített kiadása.

2022. június 14-én a "Hosszú Reformáció" Lendület Kutatócsoport workshopot rendez az Irodalomtudományi Intézetben A kora újkori női diskurzus lehetőségei - Női tapasztalat a hosszú reformáció kontextusában címmel.

A Lendület Kutatócsoport támogatásával, a MEDiT gondozásában jelent meg Csepregi Zoltán ELEM adattárának újabb kötete.

Augusztusban jelent meg a Lendület Kutatócsoport közreműködésével Nagy Kornél angol nyelvű monográfiája.

Megjelent a Vértelen ellenreformáció című tanulmánykötet, amely a 2018. február 7‒8-án a Sárospataki Teológia Akadémia, a KRHE Reformáció Öröksége Műhelye és a Hosszú Reformáció Lendület Kutatócsoport által rendezett konferencia előadásainak szerkesztett változatát tartalmazza.

A kolozsvári Református Kollégium egykori diákjáról, Huszti Lászlóról, és 1758-as Kálvin-életrajzáról beszélgetett a Kossuth Rádióban Kiss Péter Ernő Tóth Zsomborral. Az adás meghallgatható: http://bit.ly/3cWDDJ1

A 10., Budapesten, 2021. május 6‒8. között megrendezésre kerülő Refo konferencia hibrid rendezvény lesz, személyesen és online is részt lehet venni.

További cikkeink...

1. oldal / 2