Hírek

Júliusban egy tanulmánykötet, míg augusztusban egy monográfia jelent meg a Lendület Kutatócsoport támogatásával.

A Reciti Kiadó gondozásában jelent meg Luis de Ávila y Zuniga A császár háborúja Németországban című forráskiadvány. A fordítás, a kísérőtanulmányok és a jegyzetek Guitman Barnabás munkái.

Az iskolák felettébb szükséges voltáról címmel rendezik meg a VII. Egyháztörténeti konferenciát a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet és az Erdélyi Református Egyházkerület szervezésében a Nagyenyedi Református Kollégiumban. 

iskola konf

Május 4 és 6 között került sor a REFORC tizenegyedik nemzetközi konferenciájára, amelyet idén Berlinben rendeztek meg. A konferencia a test-lélek kora újkori fogalma köté szerveződött, amelyen a Lendület Kutatócsoport vezetője, Tóth Zsombor előadóként és a REFORC és Resilience közreműködésével létrejött kerekasztal beszélgetés résztvevőjeként is szerepelt. Utóbbin a kelet európai reformációkutatás és a kutatási infrastruktúrák kialakításának szükségességéről beszélt. 

A Reciti Kiadó gondozásában jelent meg Csepregi Zoltán és Orsós Julianna adattára, amely a Bécsben tartózkodó evangélikus lelkészek levelezését adja közre.

A Reciti Kiadó gondozásában jelent meg a 2020 szeptemberében rendezett Közvetítők és közvetítés. Kulturális transzfer a hosszú reformáció kontextusában című doktoranduszkonferencia válogatott tanulmányait tartalmazó kiadvány.

A Lendület Kutatócsoport támogatásával, a Reciti Kiadó gondozásában jelent meg Csepregi Zoltán evangélikus lelkészeket feldolgozó adattárának bővített kiadása.

További cikkeink...

1. oldal / 3